Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


•TeenWolf-os fogalmak

ALPHA: Az ő erejében összpontosul a többi falka tag ereje. Minél több tagja van egy falkának annál nagyobb lesz az alpha ereje. Szeme színe mindig piros, ezáltal ismerhető fel.

BÉTA: Az alpha jobb keze, helyetesítője. Ha az alpha meghal a béta lép a helyébe. Az erővonalban ő a második. 

OMEGA: Kitaszított, szolga sorba kényszerített farkas. Mindig mindenhol, minden helyzetben ő az utolsó. A falka életébe nincsen semmilyen beleszólása.

IGAZ ALPHA: Az a vérfarkas aki saját erejéből, tetteinek hála képes felemelkedni és méltóvá válni az aphasággal járó erővel. Nem az alpha megölésével szerzi meg erejét.

DÉMON FARKAS: Az alphák alphája.   

VOLTRON FARKAS: Csak ikerfarkasok esetében lehetséges. A két alpha farkas képes egyetlen hatalmas alphává olvadni, ezzel növelve, összpontosítva kettejük erejét egyetlen testben.

NEMETON: A fogalma nem annyira anyagi, hanem inkább egy jelképes hellyel kapcsolatos. Lehet egy földrajzi hely, időpillanat. A szabad embernek meg kell nyílnia az istenségnek, úgy hogy kölcsönhatás jöjjön létre. A nemeton ekkor hatalmas energiakibocsátást kap. 

DRUIDA: A kelta vallás papi rendjét alkották az ókorban. Egyszerre voltak papok, döntőbírók, gyógyítók és tudósok. Több istenben hittek és tiszteltek bizonyos természeti elemeket is (nap, hold, csillagok, tölgyfák, ligetek, hegycsúcsok). A druida bölcsesség nagy mennyiségű, fejből megtanult, versben öröklődött. Híres druida tanítóközpont volt a walesi Anglesey varázserejűnek tartott tavaival. A druida szó jelentése: szilárdnak keménynek lenni. Ugyanezen szótőből ered: tree (fa), trust (bízni), endure (kibírni). 

 

 

 

KICUNE: A harmadik évad második felében érkezik.
Róka formájában megjelenő istenség. Ahogy fejlődött az idő során a mai ábrázolásában már átlagos emberként tüntetik fel róka fülekkel és rókafarokkal. Minél több farka van annál bölcsebb, öregebb és hatalmasabb egy kicune. Úgy tartják, hogy a legidősebb legkiválóbb kicunéknak kilenc farka van. 
A jó kicunékat zenko-nak hívjuk, míg a rossz kicunék a jako-k.

 

 

BANSHEE: Minden klánhoz, falkához tartozik egy banshee, aki a tagokért sikít. A sikolya a tag halálának milyenségét jelenti. Ha hangosan sikít, halála erőszakos lesz, ha halkan sikít, az illető békés halált hal. A Bansheet a természetfeletti lények halál angyalának tekintették. (Itt: Lydia Martin, )